Vedenie súťaže a NHLPA sa snažia predísť výluke pre kolektívnu zmluvu

07.07.2012 Celý región

New York 7. júla (TASR) - Vedenie hokejovej NHL a zástupcovia Hráčskej asociácie (NHLPA) sa snažia predísť možnému prerušeniu zámorskej profisúťaže v súvislosti s prijatím novej pracovnej kolektívnej zmluvy (CBA). Súčasná zmluva je platná do 15. septembra.

Obe zainteresované strany v piatok v New Yorku ukončili dvojdňové rokovania a dohodli sa na ďalšom stretnutí budúci týždeň. "Máme za sebou dva dni produktívnych rokovaní a diskusií," uviedol vo svojom vyhlásení zastupujúci komisár NHL Bill Daly said in a statement. "Množstvo dôležitých tém stále pribúda na oboch stranách stola, všetky sa snažíme prebrať, aby sme sa priblížili už teraz dohode. Máme radosť z prístupu druhej strany a tešíme sa na ďalšie stretnutie budúci týždeň."

Naposledy vedenie NHL a NHLPA rokovali o novej pracovnej zmluve pred štartom ročníka 2004/2005, ale napokon spomínaná sezóna vyúštila do výluky a finačnej straty na oboch stranách. Nikto zo zúčastnených na súčasných rokovaniach neupresnil obsah rozhovorov, ale diskusia bude pokračovať na pôde NHLPA v Toronte. "Množstvo bodov sme preberali a spoločne prediskutovali s vedením súťaže, ale pred ďalším stretnutím sa pozorne pozrieme bližie na detaily v pracovnej zmluve. Na rade je teraz stretnutie v Kanade," vysvetlil výkonný riaditeľ NHLPA Don Fehr.

Informovala agentúra AP
 

Vyberte región